Holtszezon 2024.

Holtszezon 2024.

2024. február 23-25. között harmadik alkalommal rendezik meg Veszprém belvárosában a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa elsőszámú irodalmi eseményét, a Holtszezon Nemzetközi Kortárs Irodalmi Fesztivált. Ezúttal 3 napon keresztül, 10 helyszínen.
Számtalan művészeti produkciót, koncertet és különböző előadásokat tekinthet meg a műértő közönség Veszprémben. Ez a különleges, inspiráló eseménysorozat testközelbe hozza az irodalmat, az írást és a zenélést fiatal előadók bemutatásában. A rendezvény nemcsak szórakoztat, de bevonja a közönséget az alkotás folyamatába is. A látogatók workshopokon próbálhatják majd ki egyebek mellett a képregénykészítést is.

Ezévben két "fesztivál a fesztiválban" esemény is megrendezésre kerül, ugyanis szombaton a krimik világa költözik a Fricska helyszínére és a sokak által kedvelt Foton mozi és kávézó pedig a Platon Karataev zenekarnak és mozgalmas világuknak ad otthont.

ÖNKÉNTESEKRE 5 helyszínhez van szükség:
- Inkognito kávézó: ahol a fantasy programoké a főszerep
- Fricska: ahol kizárólag szombaton, egy egésznapos Krimi fesztivál és közönségtalálkozó várható
- Papírkutya: ahol a POKET irodalmi helyszín rendezkedik be
- Foton Mozi & Kávézó: a Platon Karataev zenekar kiemelt helyszínei
- Füge Liget: koncertek és irodalmi beszélgetések helyszíne

A feladat összességében vendégkoordináció lesz, mely magába foglalhatja a regisztráció ellenőrzést, információ nyújtást, vendégek útbaigazítását vagy apróbb logisztikai feladatokat.

JELENTKEZÉSNÉL AZ ALÁBBI ÓRASZÁMOK AZ IRÁNYADÓK:
Pénteken: 15:00 - 21:30 - egyeztetés szerint
Szombaton: 09:00 - 21:30 - egyeztetés szerint
Vasárnap: 12:00 - 21:30 - egyeztetés szerint
A jelentkezéseknél kérjük önkénteseinket, hogy ezeket vegyék figyelembe.

Önkénteseinket a műszakokhoz megfelelő mennyiségű élelemmel és felszereléssel látjuk el, továbbá részt vehetnek a fesztivál programjain egyeztetés szerint.

Fogadó szervezet

Veszprém - Balaton Régió Kultúrájáért Közalapítvány
Név
Veszprém - Balaton Régió Kultúrájáért Közalapítvány
Leírás
A Veszprém-Balaton Régió Kultúrájáért Közalapítvány Veszprém város és a Balaton-régió kulturális életének támogatását szolgálja. A közalapítvány elődje (Veszprémi Kultúráért Közalapítvány) 1991 óta vállalt aktív szerepet a város kulturális kínálatának alakításában. Miután Veszprém a Balaton-régióval közösen elnyerte az Európa Kulturális Fővárosa címet, a megnövekedett kulturális feladatoknak köszönhetően a közalapítvány szerepe és funkciója kibővítésre került. Jelenleg a Veszprém-Balaton 2023 Zrt-vel szoros együttműködésben végzi munkáját.

Önkéntesként részt venni a programban hozzásegít, hogy az Európa Kulturális Fővárosának családjába tartozz és hozzájárulj, hogy megvalósuljon valami fantasztikus és felejthetetlen dolog VELED itthon, a Veszprém-Balaton régióban.

https://veszprembalatonkultura.hu/
Székhely
8200 Veszprém, Óváros tér 9.
Időtartam
Helyszín
Veszprém
Jelentkezési határidő
Jelentkezők száma
22
A rendezvény hivatalos weboldala
https://www.facebook.com/holtszezon
A rendezvény napjai
2024. 02. 23.
2024. 02. 24.
2024. 02. 25.
kötelező napok
választható napok